Our petit house is in the heart of Pest, in the so called Palace disctrict.
Hadd meséljünk róla egy kicsit.

THEN

Ez a terület Budapest 8. kerületében található, két különböző világ határán.Ez egy nagyon multikulturális része a városnak, ahol a luxus és a szegénység találkozik, ami egy nagyon érdekes keverék.

A Palota kerület lenyűgöző építészetéről és művészetéről ismert. A 19. század közepén a város nemesi családjai felfedezték ezt az eldugott területet, és elkezdték építeni otthonaikat, palotáikat.

A Mágnás negyedben háromféle jellegzetes épülettípus található. A leggazdagabb rezidenciák épültek maguknak, mint például a Károlyi, vagy a Festetics-palota és sok más klasszicista csoda.

Több mint 30 palotát találsz, mindegyik más és gyönyörű.

Azok az arisztokraták, akik jövedelemhez akartak jutni ingatlanjukból, 6-18 hálószobás lakosztályt terveztek maguknak az első emeleten. Ez a felső, utcafronti, nagy díszített erkélyekkel rendelkező emeletekről lehet tudni.
Innen származik szállodánk neve: "Belle Étage".
Alul látható az eredeti sík, ahol a ház fele hiányzik.

MOST

Ezek a hatalmas paloták napjainkban különböző intézményeknek adnak otthont. Hogy csak néhány nagyobbat említsünk, a Wenckheim- és a Pálffy-palota ma a Fővárosi Könyvtárnak ad otthont. Itt található a Magyar Rádió, az Olasz Intézet - egykori képviselőház.
És a Nemzeti Múzeum, az első épített palota, amely napjaink ikonikus helye. Sokan csak mennek és ülnek a lépcsőkön és élvezik a napsütést.
A városrésznek ma már vibráló, fiatal és kulturális atmoszférája van. További egyetemek itt találhatók. A sarkon túl található a Mikszáth tér sok kávézóval és étteremmel, kinti ülőhelyekkel. Nyáron számos picknicket és fesztivált tartanak itt. Csak egy kis séta és máris a Dunánál van (Szabadság híd) Itt található a jól ismert Központi Vásárcsarnok.
A VII. kerület, ahol a zsidó negyed és a híres éjszakai élet található, mindössze 10 perc sétára van.
Ez a tökéletes hely a város felfedezésének megkezdésére és felfedezésére, majd a pihenésre egy elkötelezett csapat segítségével, amely nagyon figyelmes minden egyes vendég fogadására és elégedettségére.
hu_HUMagyar